Вицепремиерът посочи, че е съгласен с част от исканията на протестиращите

Промени в кабинета ще има, но ще се обсъдят по време на предстоящия коалиционен съвет. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов в Търговище, където наблюдава изпитанията на последните 2 ремонтирани танка Т72. Той посочи, че е съгласен с част от исканията на протестиращите. Важно е  дали тези хора ще постигнат диалог и нещо реално чрез протеста, или ще бъдат жертва на гладни за власт политици, заяви вицепремиерът.

Кабинетът „Борисов” 3 оцеля след петия вот на недоверие (ВИДЕО)

 „Мисля, че разговорът на коалиционния съвет трябва да бъде много откровен и ясен. И оставащите 8 месеца да бъдат разписани какво се случва – септември какво се случва конкретно, октомври какво се случва, какво се случва до края на мандата. Не е смисълът да печелиш само вота на недоверие, хората да се приберат, политиците да се успокоят и да продължат по начина, по които видно е на една част от обществото не им харесва”, заяви Каракачанов.  

Продължават r процесите на повишаване на бойните способности на Българската армия, модернизация, ремонт на съществуващата техника и придобиване на нова, увери още Каракачанов в Търговище. „Това е част от амбицията, която сме си поставили: аз като министър, военното ръководство, командирите на видовете въоръжени сили – да модернизираме и да повишаваме боеспособността на Българската армия“, посочи министърът, цитиран от МО. 

По думите му освен вече сключения договор за новите бойни самолети, преговорите за нови бойни кораби за Военноморските сили и бойни машини за Сухопътните войски, се извършва ремонт на съществуващата техника. Специално на танковете, използвани от Сухопътните войски, подобен заводски ремонт не е правен от 10 години. Поддържат се и се ремонтират и основните бойни самолети, използвани от Военновъздушните сили. 

„Моята амбиция е до края на този мандат да свършим толкова работа, колкото не е вършена в последните 30 години“, подчерта министърът и допълни, че последните години са вложени значителни средства за модернизация на Българската армия. По думите му – намалява процентът на незаетите длъжности във Въоръжените сили, расте броят на кандидатите за военна служба и това е пътят за преодоляване на некомплекта в Българската армия в следващите години.  

Изпитванията на ремонтираните танкове се проведоха пред комисия от Сухопътните войски, на полигона на завод „ТЕРЕМ - Хан Крум” ЕООД. На тях присъства и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.   

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.