Какви правила трябва да спазват хората с високо кръвно през лятото

Водещият изследовател в Държавния изследователски център по превантивна медицина в Москва - Хломогорова, разкри пред РИА Новости какви правила трябва да спазват хипертониците, особено през лятото, предаде БГНЕС.

ОПАСНИ ЖЕГИ: Кои са най-уязвимите групи и как да се пазим?

"Хипертонията е много сериозно заболяване, което изисква постоянно лечение. Пациентите, които се отказват от лекарствата си и ги заменят с някои народни средства, рискуват това да свърши много лошо”, обясни лекарят.

Тревожно: Все повече деца с високо кръвно у нас

Хломогорова описа как трябва да стават от леглото пациентите с хипертония. Според нея е опасно за такива хора да стават рязко, дори промяната на положението на тялото трябва да бъде постепенна, с малко упражнения. Освен това пациентите с високо кръвно се нуждаят от повече часове сън, поради особеностите на тялото си – препоръчително между 8 и 10 часа в денонощието, добави лекарят.

Високото кръвно - сред най-рисковите фактори за Алцхаймер

Специалистът посочи, че хората с хипертония „няма да имат нормално кръвно налягане“, но могат да постигнат безопасно целево ниво, „само с помощта на постоянно приемани лекарства“, предписани индивидуално за всеки пациент.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си