Материалните щети са значителни, има и пострадал

Катастрофа между два автобуса на градския транспорт в Пловдив. Инцидентът стана около 9:30 тази сутрин, на една от спирките в града. Материалните щети са значителни. Има и пострадал.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Катастрофа между автобус и цистерна в Пловдив

Автобусите са били пълни с хора. Единият е бил спрян на спирка, когато в него с висока скорост се удря другият автобус. От силния удар се чупи обзорното стъкло на автобуса, а шофьорът е откаран в болница.

Шофьорът на втория автобус е на 51 години. Има редица травми по тялото. Възрастен пътник е паднал от удара, но след преглед е освободен за домашно лечение.

„Имаше доста пътници. Ако не бяха седнали, щеше да стане още по-лошо”, коментира Реджеп  - кондукторът от автобуса.

Очевидци твърдят, че виновният водач е шофирал рисково. Думите им потвърждава и кондукторът от автобуса. „Шофьорът три-четири пъти натисна спирачката, толкова бързо караше. Защо толкова бързо караше, само той си знае”, коментира той.

„Предполагам, че причината е, че има конкуренция между различните фирми за пътници. Не всички карат така, но шофьорите от въпросната фирма карат така”, каза друг кондуктор.

Сериозно пострадали пътници няма. Алкохолните проби на шофьорите са отрицателни.

Информация: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.