Той съобщи новината в социалните мрежи

Шампионът на Световната купа на ФИФА през 2002 г. в бразилския национален отбор Роналдиньо е с коронавирус. Той разказа за това в профила си в Instagram.

"Направиха ми тест и той се оказа положителен", написа 40-годишният Роналдиньо. "Добре съм, нямам симптоми", допълни той.

Като част от футболния тим на Барселона, Роналдиньо спечели Шампионската лига, стана двукратен победител в испанското първенство. Играейки за Милан, той спечели италианското първенство. През 2004 и 2005 г. бразилецът е признат за най-добрия играч в света от Международната футболна федерация (ФИФА), през 2005 г. той получи наградата „Златна топка“.

Като част от бразилския национален отбор, Роналдиньо става световен шампион през 2002 г., носител на Купата на Америка, Купата на конфедерациите и бронзов медалист от Олимпийските игри през 2008 г. Общо той изигра 97 мача за националния отбор на Бразилия и вкара 33 гола.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.