Епицентърът е на около 8 км североизточно от град Неон-Карловаси

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес в Гърция, предаде Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център.
Епицентърът е бил на около 8 километра североизточно от гръцкия град Неон-Карловаси, на дълбочина 10 километра. Няма данни за пострадали.

За момента жертвите на мощното земетресение в Егейско море са 2, а ранените са 19. Разрушените сгради са около 100, като цунамито е нанесло сериозни щети в района на пристанището. Хората прекараха нощта в палатки и автомобили заради страх от нов трус.

Вследствие на земетресението новите мерки, свързани с коронавируса, които министърът трябваше да обяви, бяха отложени за днес. 

Мощен трус и цунами в Гърция и Турция, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Междувременно трус от 5,6 по Рихтер беше регистрирано и в Норвегия. Епицентърът на труса е бил на около 205 километра северозападно от селището Олонкинбюен, на дълбочина 10 километра. Няма данни за пострадали и разрушения. 

Информация: Бойка Атанасова

ВСИЧКО ЗА МОЩНИЯ ТРУС ЧЕТЕТЕ ТУК

Атина и Анкара си обещаха взаимна помощ след земетресението

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА