Снимка на препълнен вагон взриви социалните мрежи

Снимка на претъпкан с правостоящи пътници вагон по натоварената линия София-Своге предизвика гневни реакции в социалните мрежи. Вижда се, че хората са залепени един за друг, без възможност за спазване на елементарна дистанция. Освен това, поне половината от пътниците не носят маски.

Проверка на NOVA установи, че се случва няколко влака да бъдат комбинирани в един. Това е и една от причините за множеството хора във въпросния влак.

„Ако изпуснете игла, тя няма къде да падне. Ужасно е и е много студено, а става дума за първа класа“, разказват пътници.

„Въпросната снимка е направена на 28 октомври. Поради техническа неизправност на два от локомотивите, които обслужват дефилето, се налага то да бъде обслужено само от една мотриса с ограничен брой места“, разказва директорът на отдел „Обслужване и продажби“ в БДЖ Константин Азов.

Той добавя, че на нея е невъзможно да се закачи допълнителен вагон, както и че има случаи, в които сутрешни влакове се обединяват. Азов обясни, че санкционирането на пътници е в пълномоцията само на РЗИ и МВР.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.