Драмата се е разиграла на 2 юни тази година

Прокуратурата в Сливен предаде на съд Тодор Й., с обвинение, че е убил 39-годишен мъж и е направил опит да убие 66-годишния му баща. По-възрастният мъж е спасен от лекарите. Престъпленията са извършени на 2 юни тази година, съобщават от прокуратурата.

Задържаха 33-годишен за убийство в Сливен

По време на разследването е установено, че подсъдимият Тодор Й. имал неуредени финансови взаимоотношения с 39-годишния мъж. На 2 юни Тодор Й. отишъл до дома на жертвата си, за да поиска парична сума, която му бил дал като заем. Двамата влезли в жилището и започнали да говорят. Подсъдимият се ядосал, тъй като жертвата нямал възможност да му върне парите. Тогава Тодор Й. извадил нож и започнал да нанася удари по тялото му. В този момент бащата чул виковете на сина си и опитал да му се притече на помощ. Тодор Й. го видял, нахвърлил се с ножа и върху него и му нанесъл множество удари по тялото (в областта на дясната раменна става и дясната подбедрица). Подсъдимият се насочил отново към 39-годишния мъж и продължил да му нанася множество удари с ножа (общо около 15 на брой – в областта на горните крайници, мишниците, двете раменни стави, гръдния кош и коремната кухина). Престъплението е осъществено по особено мъчителен за убития начин.

Окръжният съд в Сливен е насрочил заседанието си за 26 ноември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си