Журналистът беше нападнат на 17 март

Оставиха за постоянно в ареста двама от обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов. Те поискаха изменение на мерките за неотклонение „Задържане под стража“ в по-леки, но Апелативният специализиран наказателен не уважи молбата им. Н. А. и Г. А. са обвинени като физически извършители на побоя над Ангелов на 17 март 2020 г. в София, съобщават от прокуратурата.

Оставиха в ареста обвинените за зверския побой над Слави Ангелов

В открито съдебно заседание въззивният съд потвърди изцяло и тезата на Апелативната специализирана прокуратура, че доказателствата по делото са основание да се предположи участието на двамата в престъплението, за което са обвинени. Не е преминала и опасността те да извършат престъпление ако са на свобода.

Трима са привлечени като обвиняеми за нападението над Слави Ангелов (ВИДЕО)

Н. А. и Г. А. бяха задържани на 23 април 2020 г. заедно с трети участник в тежкото престъпление. Първоначално на него също бе определена най-тежка мярка за процесуална принуда. На 15 октомври 2020 г. съдът съд я измени в „Домашен арест“ поради здравословни причини.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд от днес е окончателно и не подлежи на обжалване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.