Според лидера на Камарата на представителите той трябва да бъде отстранен от длъжност

"Доналд Тръмп е очевидна и непосредствена опасност за САЩ и трябва да бъде отстранен от длъжност", заяви председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, цитирана от световните агенции.

"Знаем, че президентът на САЩ подстрекаваше към този бунт, това въоръжено въстание против нашата страна. Той трябва да си върви. Той е очевидна и непосредствена опасност за нацията, която всички ние обичаме", каза тя по време на дебатите в долната камара на Конгреса за процедура по нов импийчмънт на Тръмп.

Конгресът в САЩ ще гласува втори импийчмънт на Тръмп

Преди изказването на Пелоси конгресмените дебатираха правилата на процедурата за разглеждане на резолюцията за импийчмът на Тръмп, съгласуваха ги и накрая приеха с 221 гласа "за" срещу 203 гласа "против" да продължат напред с въпроса, предаде Ройтерс. Сега те дебатират самите обвинения срещу Тръмп.
Очаква след тези дебати, които ще продължат около 2 часа, да се гласува самата резолюция за импийчмънт.

Пенс отказва да започне процедура по отстраняването на Тръмп

Тръмп може да е първият американски президент с две искания за импийчмънт

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА