ОТ СГП внесоха протест с искане за доживотен затвор

Софийската градска прокуратура обяви, че намира присъдата на Викторио Александров за неправилна и незаконосъобразна. 

"Тя е в разрез с морала и основните ценности на обществото и с неговите интереси", заяви на брифинг Антоанета Панчева, говорител на прокуратурата. 

По-рано днес Александров беше осъден на 20 години затвор за двойното убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеря Никол. Софийският градски съд постанови мъжът да изплати и 400 000 лева кръвнина на родителите на младата жена. От прокуратурата обаче не са съгласни с решението и внесоха протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.

20 години затвор за Викторио Александров, прокуратурата протестира (ВИДЕО+СНИМКИ)

От СГП заявиха, че според изложените доказателства е явно, че престъплението е извършено умишлено. „Става въпрос за два умишлени убийства. Деянието е хладнокръвно”, поясни Панчева.

Според прокуратурата Викторио Александров е обществено опасен и вменяем. Подсъдимият е работел като охранител, което значи, че е преминал през специален психологически тест, който обуславя по-висока психична устойчивост. 

Викторио Александров е извършил второто убийство – това на дъщеря си, 7 часа, след като е убил майката. Тоест, той е имал достатъчно време да осмисли постъпките си и евентуално да се предаде, смятат от държавното обвинение. Вместо това, той се разходил в парка с детето и извършил още едно престъпление – принуда по отношение на таксиметров шофьор, когото заплашил с пистолет. След това легнал да спи и при пристигането на полицията хладнокръвно застрелял дъщеря си, казват още от прокуратурата. 

Викторио Александров се призна за виновен за убийството на приятелката и детето си

"Единствената адекватна и отговаряща на извършеното престъпление справедлива присъда е доживотен затвор без право на замяна”, категорична бе Панчева. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.