Унгарско семейство избра свой начин да прекара месеците на пандемия – да обиколи света по вода с 50-метрова лодка

Унгарско семейство избра свой начин да прекара месеците на пандемия. Четиричленната фамилия съчетава принудителната изолация със сбъдването на голяма своя мечта – да обиколи света по вода с 50-метрова лодка. 

Докато пандемията от COVID-19 настъпва с ужас за целия свят в началото на миналата година за това семейство месеците на изолация идват като по поръчка. Те отплават от Хърватия в края на юни, за да минат през целия Атлантически океан и днес шест месец по-късно вече са в Карибския регион. 

"Когато отпътувахме към Палермо сутринта морето беше гладко като огледало. Делфини скачаха пред борда и плуваха покай нас. Беше наистина невероятно, като сън", споделя Ана Демеки.

Сънят обаче на моменти се превръща в кошмар. Лодката пресича Атлантическия океан в пика на сезона на ураганите, а 6-часова стихия едва не я преобръща. В бурните води губят част от вещите си, включително сателитния телефон, с който сигнализират за бедствие.  

„Ничия земя“: Една чудна история от село Чудинци

"Когато пристигнахме в Карибския регион и разказахме на властите в Мартиника, че идваме от 16-дневно приключение в открито море, те не можаха да повярват. В продължение на седмица и повече дори не видяхме друга лодка освен нашата. Времето определя пътя ни през цялото пътуване, затова маршрутът ни е гъвкав. Не бързаме за никъде", добавя Доминкос Бозе, компютърен сециалист. 

Времето на семейната лодка, наречена „Време за чай“ като че ли е спряло. Почти като животът в изолация. Следващата спирка е Панамския канал, а след това Тихия и Индийския океан. Планират да се приберат след няколко години, когато пандемията, по думите им, със сигурност ще е отминала досущ като буря в открито море. 

Как социалните предприемачи преодоляват изолацията (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.