Нападателят е задържан, повдигнато му е обвинение

Прокуратурата повдигна обвинение на мъж, нападнал шофьор на автобус с чук в столицата, съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Той е задържан за срок до 72 часа. 35-годишният е обвинен за хулиганство и за противозаконно повреждане на чужди движими вещи.

ЕКШЪН НА ПЪТЯ: Шофьор на тир едва не прегази шефа на областната пътна служба

Инцидентът е от 15 февруари, около 17.30 ч., на бул. "Г. М. Димитров", в автобус, движещ се по линия 280. Мъжът изтръгнал с ръце стъкло на прозорец на автобуса, извадил чук и счупил стъкла на врати на автобуса. След това замахнал с чука към шофьора и го заплашил, че ако не отвори вратите, ще го пребие, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Обвиняемият е осъждан. Прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.