Инцидентът станал по време на ски екскурзия

Петима души, сред които и най-богатият човек в Чехия, загинаха по време на ски екскурзия  в Аляска, съобщава вестник „Ню Йорк таймс”. Инцидентът станал в събота, когато хеликоптерът, с който пътувала групата, се разбил край един от глетчерите в американския щат.

Келнер, чието нетно състояние се оценява от „Форбс" на 17,5 милиарда долара, е бил на борда на хеликоптера Airbus AS350 B3, заедно с още петима души.

Местни медии съобщават за един оцелял, който обаче е в изключително тежко състояние. Групата била на екскурзия в планински курорт и наела хеликоптера да ги качи върху ледник да карат ски.  Сигналът за катастрофата е бил получен в 10 часа вечерта в събота, след като машината не се завърнала в базата си от полета. Отломките били открити край глетчера Ник. Американските власти са започнали разследване за причините за катастрофата.

От компанията на Петр Келнер разпространиха позиция, в която призовават да се зачита неприкосновеността на личния живот на семейството. Фондът PPF притежава телекомуникационен оператор и медийна група в България.

Ладислав Бартоничек, който притежава едва половин процент от акциите на инвестиционната група PPF, поема нейното управление след смъртта на основателя ѝ - мултимилиардера Петр Келнер, съобщава Ройтерс.

Третият акционер в инвестицонния фонд PPF, Жан-Паскал Дювиесарт, който също притежава малко над 0,5% от акциите, заяви, че компанията ще продължи да изгражда и спазва визията на Петр Келнер.