Целта е наградените да послужат за пример и вдъхновение на своите връстници по света

Избраха най-изявените млади личности на България. Инициативата е част от световната програма „Най-изявените млади личности“, а целта е наградените да послужат за пример и вдъхновение на своите връстници по света.

В "Социална мрежа" гостуваха българските лауреати Ева Филипова - млад учен с опит в сферата на горите, лесозащитата, фитопатологията, биологичното разнообразие и фитоценологията, победител в категорията “Наука и/или технологично развитие”; д-р Христина Георгиева - адвокат и доктор по право, победител в категорията “Политически, правни и/или държавни въпроси”, както и вицепрезидентyt на организация JCI Bulgaria Мартин Маринов.

Програмата е проект на JCI (Международна младежка камара) и стартира през 30-те години в САЩ, а впоследствие става международна. От 10 г. организацията съществува и у нас.

Първи кръг се състои в номиниране, всеки може да кандидатства, стига да е на възраст между 18 и 40 г. и да е български гражданин. След това журито оценява с точки според информацията за кандидатите.

На следващ етап се избират по двама номинирани от всяка област. После се прави подбор с три компонента - харесване на снимките в социалната мрежа, мнението на екипа на JCI и това на журито.

Ники Илиев е част от журито в сектор „Култура“, има и хора от „Заедно в час“ - общо 30 човека, успели в сферите, в които работят.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.