Шофьорът, обвинен за инцидента, е пуснат под гаранция от 2000 лева

Родителите и близки на две загинали при катастрофа момчета от град Стамболийски – едното на 16, а другото - на 17 години, излязоха на протест пред Съдебната палата в Пловдив. Те са възмутени от факта, че шофьорът, обвинен за инцидента, е пуснат под гаранция от 2000 лева.

Роднини на загинали в катастрофа търсят справедливост

Протестът организира бащата на едно от момчетата, който живее във Франция. В емоционален пост в профила си във Facebook той изрази болката си от това, че виновникът за смъртта на сина му е на свобода.

Трагедията се разигра на 11 ноември 2020 г., когато петима младежи от Стамболийски потеглят към Пловдив. Зад волана е 19-годишният Петър Маринашки. Само на 200 метра от Кадиево той губи контрол над автомобила и се забива в крайпътно дърво. Две момчета загиват на място. Според разследването скоростта е била далеч над разрешената.

Катастрофа затвори пътя между Пловдив и Кадиево, има загинал

„Два човешки живота не струват 2000 лева. Химичната експертиза от ВМА-София показва, че шофьорът е пушил марихуана преди да се качи в автомобила”, заяви Тодор Бараков.

Днес обвиненият за катастрофата Петър Маринашки за първи път се изправи очи в очи с родителите на загиналите и заяви, че съжалява.

Родителите на 16-годишния Тодор поискаха най-тежкото наказание. Родителите на другото загинало момче поискаха прокуратурата да промени обвинението от „непредумишлена смърт” в „умишлено убийство”.  

Сред протестиращите дойде и целият клас от Френската гимназия на загиналия Виктор.

Делото беше отложено за средата на следващия месец.