Кръвната проба на мъжа показала впечатляващите 4,28 промила алкохол

Полицията в Горна Оряховица задържа 42-годишен мъж от Лясковец, след като стрелял с карабина между блоковете в оживен квартал. Кръвната проба на мъжа показала впечатляващите 4,28 промила алкохол.

Стреляха по кола с двама души край Банско

Мъжът е стрелял със законно притежаваната си карабина между блоковете на един от кварталите в Лясковец. Съседи веднага се обадили в полицията. Стрелбата е била около 8 часа сутринта.

„Както си пием кафе и нещо издумка. Викам си, хлапетии гърмят с пиратки. Като отидох до магазина и видях полицията, разбрах, че пак е стрелял”, споделя Даниела, която е съседка.

42-годишният мъж често халюцинирал, като пийнел, че неизвестни нападат гумаджийницата му, която се намира под неговия прозорец.

„Една вечер повика съпруга ми, че някакви крадат. Гледа и нищо не вижда. За съжаление, много се е отпуснал да пие. Алкохолик пълен”, разказва още съседката.

Издирват тежко въоръжен мъж в Хасковско (СНИМКА)

Мъжът е задържан, а оръжията му вече са иззети. В квартала, където стрелецът живее, хората не са учудени от случката. В дъното на историята имало семеен конфликт.

„Доколкото разбрахме, че нещо с баща си имал. И гърмял по баща си. Бил е доста пиян, но не успял да го умери. Дал пари на баща си, но той ги изиграл на машинките”, разказват живущи в квартала.

Домът на стрелеца и баща му днес беше празен. По случая е започнато досъдебно производство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.