21-годишният Роко Ричи е станал художник и е взел псевдонима Rhed

21-годишният Роко Ричи, син на Мадона и Гай Ричи, продължава да търси себе си в творчеството, в интернет се появи информация, че е станал художник и е взел псевдонима Rhed.

Според изданието Page Six младият художник вече е влязъл в сътрудничество с галерия в Лондон, а цената на картините му, представени на сайта Artsy, достига $31 000.

„Rhed е млад амбициозен художник с нетрадиционен и разнообразен културен произход. Детството му премина между Ню Йорк и Лондон, което повлия на неговия нетрадиционен и еклектичен стил”, пише за Роко в сайта на галерията за съвременно изкуство Тани Бакстър.

В момента той учи в Лондонския университет по изкуствата. Първата му изложба в галерията се състоя през юли 2018 г. Художникът усвоява новата техника на бриколаж, която му придавай експресионистичност и енергия на уличното изкуство. Не е изненадващо, че в началото авторът се занимава с графити, в работата му определено можете да видите ехото на Баския и Банкси, - така беше представен Роко в анотацията към събитието.

На една от последните изложби на младежа, която се проведе това лято, дойдоха 63-годишната му майка Мадона и 53-годишният баща Гай Ричи, с които певецът се раздели през 2008 г. С тях бяха осиновените деца на Мадона, 15-годишната Мърси и 16-годишният Дейвид.

Роко имаше трудни отношения с Мадона. Той многократно е заявявал, че иска да живее с баща си, но Мадона се противопоставя на това и се бореше за попечителство над сина си. Страните стигнаха до помирение през 2017 г.

В началото на 2019 г. в пресата вече имаше информация, че Роко планира да се занимава професионално с изкуство и да завладее лондонските галерии. Очевидно синът на поп дивата се е заел доста сериозно с това хоби. Преди това той се опита в моделния бизнес, но това не надхвърли нивото на временен експеримент.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Цветина Петкова
Източник: БГНЕС