Ограничението ще важи за събирания както на открито, така и на закрито

Германия планира от 28 декември да ограничи броя на хората, които могат да се събират на едно място на частни събирания, до максимум 10 души. Участниците в такива събирания ще трябва да са ваксинирани или да са преболедували коронавируса, съобщи Ройтерс, като се позова на предложение на властите. Ограничението ще важи за събирания както на открито, така и в закрити пространства, като то няма да включва деца под 14-годишна възраст.

Документът посочва също, че достъпът до ресторанти ще остане ограничен и такъв ще имат само хора, които могат да представят доказателство за ваксинация или преболедуване на коронавирус. В същото време страната ще разшири финансовата подкрепа за компании и организации, които са били засегнати от мерки, свързани с пандемията. Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на 16-те провинции в Германия утре следобед ще обсъдят планираните мерки.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор:
Източник: БТА