Той призова хората да отделят малко време, за да изразят признанието си към тях

В новогодишно послание британският принц Чарлз призова хората да отделят малко време, за да изразят признанието си към онези, които отстояват свободата и правата на човека по света.

Престолонаследникът на короната отдаде почит на хората в места като Афганистан, Сирия и Мианмар, които са изправени пред политическо и религиозно преследване и несигурност, както и пред все по-тежки хуманитарни ситуации.

Принц Чарлз заспа по време на церемония (ВИДЕО)

„В началото на новата година бихме могли да отделим малко време, за да си спомним за многото хора по света, които се борят за свободата и правата на човека", каза той.

Пред лицето на подобни бедствия невероятно смели хора, местни общности и международни организации реагират на големите нужди, като предоставят жизненоважна помощ.

„Моля се за мирно разрешаване на тези конфликти и за това всички ние да бъдем благословени със смелостта да подкрепяме нуждаещите се, където и да се намират те”, каза той.

73-годишният принц на Уелс беше активен на световната политическа сцена през 2021 г., като говори както на срещата на върха на Г-20 в Рим, така и на срещата на ООН по въпросите на изменението на климата COP26 в Шотландия.

НА СРЕЩАТА ЗА КЛИМАТА: Принц Чарлз каза, че имал нужда от напитка

След прекъсване по време на ранните етапи на пандемията от коронавирус той направи обиколки и в Йордания и Египет.

Чарлз и преди е предизвиквал полемика с изказвания и натиск върху британски политици в личен план по спорни въпроси - от здравеопазването до околната среда.

В интервю от 2018 г. по случай 70-ия си рожден ден обаче той подчерта, че никога не се е намесвал пряко в политиката и разбира разликата между това да бъдеш принц на Уелс и монарх.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС