Жената също е с опасност за живота

Детето, пребито с метална тръба от дядо си в Монтана преди два дни, е с травми, несъвместими с живота. Това каза в ефира на "Здравей, България" д-р Красимир Каменов, началник на отделението по хирургия в болницата в града, където 6-годишната жертва беше приета за лечение. При жестокия побой тежко пострада и бабата, чийто живот също остава в опасност. Тя вече е контактна, но сърдечната дейност на детето се поддържа с медикаменти, а функцията на бъбреците му силно се е влошила през изминалата нощ. 

Задържаха мъж, обвинен в побой с метална тръба над съпругата и внучето си

Лекуващият екип увери, че е направил всичко възможно, за да спаси и дватама пострадали, както и вероятният нападател, който опита да се самозапали. Той е 35-40% изгаряния и след лечение в монтанската болница, е транспортиран в Клиниката по изгаряния в "Пирогов".

"Според мен случилото се е в резултат на психически проблем при мъжа, който вероятно не е бил открит и не е бил лекуван. За съжаление болни като него не търсят лекарска помощ", коментира още д-р Каменов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.