"В България има хора, които искат да се занимават с независима журналистика, но има и страх", смята Христофор Караджов

"Нужна е много информация, за да се оборят мненията против ваксинацията срещу COVID. Поставянето на ваксина е като поставяне на предпазен колан, когато се управлява автомобил. Може да бъдеш в инцидент, но той ти дава по-голяма сигурност, че няма да има фатален край", това каза в "Твоят ден" проф. Христофор Караджов, журналист и преподавател в Калифорнийския университет.

Според журналиста медиите могат да помагат с разясняване, информация, образование, експертиза по отношение на здравната криза и коронавируса.

"Медията трябва да е отговорна и да дава трибуна на възможно най-компетентни и експертни мнения", категоричен е проф. Караджов.

"Голяма част от хората, които се изказват по въпроса на пандемията и COVID у нас, не са експерти и откровено лъжат, което води до паника и дезинформация", смята той.

Проф. Караджов информира, че в момента се провежда световно проучване за журналистиката, свободата на словото и след края му ще може точно да се кажа каква е ситуацията с медийната среда у нас. Той вярва, че в България има хора, които искат да се занимават с независима журналистика, но има и страх.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.