Страната е на първо място по брой заразени и смъртност в света

Американският медицински регулатор разреши масовата употреба на допълнителни (бустерни) дози ваксина срещу коронавирус от Pfizer / BioNTech върху юноши на възраст от 12 до 15 години. Това се казва в изявление на регулатора.

Администрацията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването на САЩ „промени разрешението за спешна употреба на ваксината COVID-19 от Pfizer“. В изявлението се уточнява, че става въпрос за "бустерна доза за хора на възраст 12-15 години".

Израел тества четвърта доза COVID ваксина върху 150 медици

Агенцията също така разреши „да намали времето между първичните ваксинации на Pfizer и бустер дозата до минимум пет месеца“. Посоченият по-рано период беше шест месеца. Агенцията от днес разрешава и ваксинацията на определени групи деца с имунни заболявания на възраст 5-11 години.

Кои ваксини дават най-добра защита като бустерна доза

Миналата година FDA разреши масовата употреба на бустерни дози от ваксината срещу коронавирус на Pfizer. В края на декември федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията на САЩ съобщиха, че повечето от новите случаи на коронавирусна инфекция са с щама Омикрон. Според университета "Джонс Хопкинс" 55 милиона са откритите случаи на коронавирус, а починали са 826 хиляди души. И по двата показателя САЩ е на първо място в света.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БГНЕС