Той се оттегля след коментар за Русия и Украйна

В Германия командващият на Военноморските сили вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка. Това стана след негово изявление, че Владимир Путин иска уважение и Киев никога няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим. Думите му предизвикаха остри критики и недоволство. Заради това, той се извини за думите си и ги определи като "необмислени". Малко след това е поискал от министъра на отбраната да бъде освободен от поста Вицеадмиралът беше нарекъл глупост идеята, че Русия иска да започне инвазия в Украйна.

"Мисля, че Путин вероятно иска да окаже натиск, защото може да го направи. Той знае, че разделя Европейския съюз. Но това, което наистина иска е уважение. Боже мой, да покажеш уважение на някого не струва много. Ако ме питат мен, е лесно да му покажеш уважението, което иска и вероятно заслужава. Русия е стара страна. Русия е важна", заяви вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.