Демонстранти са изпочупили автомобили и сгради в района, където се намират европейските институции

Безредици в Брюксел. Полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу протестиращи, несъгласни със зеления сертификат. Нанесени са сериозни щети на няколко сгради в белгийската столица. Има и арестувани.

Хиляди хора, повечето от които без предпазни маски, изпълниха улиците на Брюксел в знак на протест срещу здравните мерки. Първоначално демонстрацията започна мирно, но около 14 часа местно време избухнаха сблъсъци с полицията.

 

Източник: Ruptly

Демонстрантите са изпочупили автомобили и сгради в района, където се намират европейските институции. Протестиращите срещу мерките носеха плакати с надписи "Демокрация означава свобода", "Не на QR-кодовете" и "Не на коронавируса на обществото!".

Блокада в центъра на Брюксел срещу COVID мерките (ВИДЕО)

Протестиращите държаха и плакати, с които показваха несъгласието си с ваксините срещу COVID-19 и призоваваха да се "защитят" децата.

Източник: Ruptly

"Аз лично се ваксинирах, но се ядосвам, че децата ми също трябва да се ваксинират, а те го правят заради свободата си. Искат да пътуват, да участват в спортни състезания, а не могат без да са ваксинирани", заяви Каролин ван Ландит.

Преди началото на митинга, полицията арестува шестима души за притежание на опасни или забранени предмети.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.