Броят на хората, които могат да се събират на обществени места, ще се увеличи

Исландия ще облекчи някои от ограниченията срещу Covid през уикенда, включително ограниченията за броя на хората и работното време на ресторантите, преди да отмени всички мерки в края на месеца. Това се случва две седмици по-рано от предвиденото, съобщава АФП.

От полунощ в събота ограничението за броя на хората, които могат да се събират на обществени места, ще се увеличи от 50 на 200 души, а спортните центрове и ски курортите ще могат да работят с пълен капацитет, обяви правителството в петък. На баровете, ресторантите и дискотеките ще бъде разрешено да работят до 1 часа през нощта.

Исландия спира улова на китове

От 25 февруари ще бъдат отменени и останалите пандемични ограничения, включително ограничението за броя на хората и задължението за носене на маска, стига да не се появи нов вариант на вируса и броят на случаите да не претовари здравната система на страната, заяви правителството.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Цветина Петкова
Източник: БТА