От мисията споделиха позициите на парламента и Слави Трифонов

Заставаме редом с България в осъждането на непредизвиканата и неоправдана атака на Русия срещу Украйна. Това заявяват от посолството на САЩ у нас в пост на страницата си във Facebook. Към него е добавен и линк към сайта на българското президентство с изявлението на държавния глава Румен Радев от тази сутрин след срещата на "Дондуков" 2 на държавните институции във връзка с военните действия в Украйна. 

​По-късно, споделяйки публикация на лидера на „Има такъв народ” Станислав Трифонов, от посолството отбелязаха: „Заставаме редом до видни гласове от България в осъждането на ужасяващата атака на Русия срещу Украйна. Тези възмутителни действия нямат място в 21 век. Нашите молитви са с народа на Украйна”.

​Американското посолство подкрепи и позицията на българския парламент, „който остро осъжда грубото нарушение на международното право от страна на Русия и акта на агресия срещу независима и мирна Украйна”.

Посолството на Русия у нас с позиции за ДНР и ЛНР и новите санкции от САЩ


​Русия започна военна операция, най-малко 40 украински войници са убити (ОБЗОР)

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Цветина Петкова
Източник: БТА