Двамата са провели телефонен разговор

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в телефонен разговор с президента на САЩ Джо Байдън, че е важно да се спре "агресорът" Русия възможно най-скоро.

Руската армия продължава за обстрелва и бомбардира редица населени места в Украйна (ОБЗОР)

"Току-що проведох разговор с президента на САЩ. Трябва да спрем агресора възможно най-скоро", написа Зеленски в Twitter след разговора. 

По-рано днес Зеленски заяви, че Русия трябва да спре бомбардировките на украински градове преди да могат да започнат смислени преговори за прекратяване на огъня, тъй като първият кръг от преговори тази седмица имаше скромен резултат, предаде Ройтерс.

Заленски даде интервю съвместно за Ройтерс и Си Ен Ен в силно охраняван правителствен обект и призова членовете на НАТО да наложат забранена за полети зона,  за да спрат руските военновъздушни сили.

ЕП прие с голямо мнозинство резолюция в подкрепа на Украйна

Президентът на Украйна каза, че това е превантивна мярка, която не цели въвличане на Алианса във война с Русия.

Държавният глава, който отказа предложения да напусне украинската столица докато руските сили напредват, каза също, че Украйна ще поиска правно обвързващи гаранции за сигурност, ако НАТО затвори вратата пред перспективата за членство на страната му в Алианса.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА; БГНЕС