Птицата била заловена в центръра на унгарската столица

Полицията в Будапеща „арестува“ млад пингвин, избягал от зоологическа градина в центъра на унгарската столица, съобщи "Евронюз". Полицаите били на работа в столицата през нощта, когато забелязали животното да се "шляе" по пътя.

От полицията съобщиха, че "бдителни хора" са им помогнали да върнат изгубения пингвин."Тъй като до Антарктида щеше да е дълъг път, ние хванахме птицата, увихме я в одеяло и я предадохме на зоопарка в Будапеща", се казва в изявление на полицията.

Пингвинът е бил намерен на Dózsa György út, голяма улица в центъра на Будапеща, близо до голям обществен парк, в който се намира градската зоологическа градина. Зоопаркът в унгарската столица заяви, че въпросното животно, наречено Санийка, е било само на шест месеца.

"За някои може да е новина, но пингвините стават толкова любопитни на 4-6-месечна възраст, че се опитват да изследват заобикалящата ги среда колкото се може повече", посочват от зоологическата градина във Facebook.

"По някакъв начин Санийка се е измъкнала от външното си заграждение и се е скитала из града. За да сме сигурни, че това няма да се случи повече, инсталирахме камери в заграждението на пингвините и следим отблизо отряда пингвини“, допълват от зоопарка.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС