Той откри стрелба и уби петима души

Стана ясна самоличността на нападателя от Тел Авив. Той уби най-малко петима души, след като откри стрелба. Нападателят е 27-годишен палестинец от Западния бряг. 

Той насочил първо оръжие към балконите в квартала, населен с ултра-ортодоксални евреи.По-късно той открил огън и по хората на улицата, преди да бъде ликвидиран от силите за сигурност. 

Това е поредно нападение в Израел, след като само преди дни при подобна атака бяха убити двама полицаи в северния град Хадера.Тогава отговорност пое групировката ИДИЛ.

"Бях долу на двора с двете ми деца. Върнахме се вкъщи и те си легнаха. Започнах да чувам експлозии. Къщата се разтресе... Помислих, че това е нещо свързано с празненствата за Пурим. Дойдох до прозореца и видях терориста точно пред сградата с голямо автоматично оръжие М-16. Стрелбата продължаваше и аз дръпнах децата. Съседите викаха, че има терористична атака", разказа очевидка на стрелбата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова