Киев няма да отстъпи територии, заяви съветник на Зеленски

Украйна изключи договаряне за прекратяване на огъня с Русия. Киев няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии. Това заяви съветникът на президента Зеленски. Той определи като „много странни” призивите на запад за спешно прекратяване на огъня. Това щяло да остави руските сили на териториите, които са окупирани в Източна и Южна Украйна. По думите му, руските сили трябва да напуснат страната и само тогава подновяването на мирния процес ще стане възможно.

86-ТИ ДЕН ОТ ВОЙНАТА: Боевете в Източна Украйна стават все по-ожесточени

„Каквито и да било отстъпки на Руската федерация неминуемо ще доведат до ескалация на войната. Войната няма да спре. Просто ще бъде поставена на пауза за известно време. Ще започне пак с по-голяма интензивност, след като руснаците струпат оръжия и части, поправят грешките си, модернизират оръжията си, уволнят много генерали, които са напълно неефективни. Ще започнат нова офанзива, дори по-кървава и по-пълномащабна”, заяви Михайло Подоляк.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.