Това каза украинският президент във видеообръщение

Украинският президент Володимир Зеленски призна в сряда, че украинската армия се намира в много трудна ситуация в Донбас. Той уточни, че става въпрос за районите на градовете Лисичанск, Авдеевка, Артемовск (Бахмут). „Ситуацията там остава много трудна и много тежка”, каза украинският държавен глава във видеообръщение в Telegram.

Путин: С Финландия и Швеция нямаме териториални спорове

Той заяви, че властите на страната правят всичко възможно да получат модерни артилерийски системи от западните съюзници, за да отговорят правилно на настъплението на войските на сепаратистките Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР), действащи с подкрепата на руските въоръжени сили.

Първите руски бойци от специалните части влязоха в Лисичанск, заяви в сряда чеченският президент Рамзан Кадиров, като отбеляза, че градът „скоро ще бъде освободен от украинските окупатори”. Междувременно офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко не изключва, че петролната рафинерия в Лисичанск вече може да е превзета от силите на ЛНР и руските въоръжени сили. Магистралата, свързваща Артемивск и Лисичанск, е блокирана от военните на ЛНР и Русия, като доставките на въоръжените сили на Украйна за Лисичанск са напълно прекъснати, заяви пред ТАСС Виталий Киселев, помощник-министър на вътрешните работи на ЛНР.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook

Източник: БГНЕС