Мандатът на членовете е три години и с указа се обявява и прием на кандидатури

С указ на военно-гражданската администрация на Херсонска област днес беше създадена избирателна комисия за провеждане на референдум относно влизането на областта в състава на Руската федерация. Тя ще има седем члена, съобщи пресслужбата на администрацията.

Мандатът на членовете е три години и с указа се обявява и прием на кандидатури, се казва в съобщението. Уточнява се, че комисията се сформира включително и за провеждането на референдум за влизане на Харсонска област в състава на Руската федерация.

Обществени сдружения, организации и други форми на граждански организации могат да изпращат кандидатури за членове на избирателната комисия.

Украинска спецоперация е освободила петима души от окупирания Херсон

Днес ръководителят на администрацията на Запорожка област Евгений Балицки също подписа указ за създаване на избирателна комисия за провеждане на референдум за присъединяване към Руската федерация.

Херсонска област е разположена в южната част на Украйна и граничи с Република Крим. В средата на март руското министерство на отбраната заяви, че регионът е под пълния контрол на руските войски. В края на април в региона е създадена гражданско-военна администрация. Властите на региона заявиха, че искат да станат част от Руската федерация.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС