Нормално ли е 7,8 млрд. лева, дадени по инхаус без търг и да няма нито един виновен?, попита той

В НС се сформира мнозинство, което не иска да бъдат решени въпросите с корупцията по високите етажи. Вижда се, че конците на ИТН се дърпат от ГЕРБ. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS Борислав Гуцанов от БСП.

По думите му няма нещо, което БСП да не е изпълнила. "Благодарение на мораториума за цените на тока хората презимуваха по нормален начин и успяха да си платят сметките. Предложението за таван на цените не бе приет у нас, но точно европейските държави наложиха нашите мерки. Всяка една сериозна партия трябва да направи опити за сформиране на кабинет.  БСП положи всички усилия да има такъв, внесохме и управленска програма", посочи той.

Според него БСП е подала ръка на ИТН, а благодарение на усилията на левицата, се е стигнало до изработване на управленската програма. "За нас е от ключово значение да бъде преборена корупцията, като се предприемат действия за промяна на необходимите закони. Нормално ли е 7,8 млрд. лева, дадени по инхаус без търг и обществена поръчка и да няма нито един виновен?", попита реторично Гуцанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.