При нея загинаха четирима души, а трима са тежко ранени

Пореден тежък инцидент на пътя. Четирима души загинаха при тежка катастрофа в четвъртък на Подбалканския път край Сливен, след разклона за село Гавраилово в посока София. Челно са се ударили два микробуса.

Четирима души загинаха при тежка катастрофа на Подбалканския път

Вследствие на произшествието единият автомобил се възпламенява, след което огънят обхваща и другия. Служителите на „Пътна полиция” са успели да извадят от автомобилите общо шестима души. Загинали са четирима.

Трима души са настанени в болница. Един от тях остава в тежко състояние, в кома. Другите двама от пострадалите са настанени в реанимация. На единия е направена животоспасяваща операция, другият вече е контактен. 

Четирима ранени, сред които и бременна жена, при тежка катастрофа край Долни Чифлик

Все още се разследват причините за тежкия инцидент. Две са версиите, по които се работи - неправилно изпреварване или отвличане на вниманието на единия от шофьорите.

„Състоянието на всички участници беше изключително тежко. При пристигането се опитахме да окажем първа помощ”, заяви  гл. инспектор Илиян Николов - началник на сектор „Пътна полиция” в Сливен.

„След запалването на автомобилите, просто беше невъзможно да се направи каквото и да било. Около 30 пожарогасителя бяха използвани от граждани и от нашите служебни автомобили, с които се опитахме да изгасим автомобилите, но неуспешно”, добави той.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.