Той е най-младият концертмайстор в кралската опера в Лондон

Ако има българин, който да е служител на кралицата, то това със сигурност е Васко Василев, който навремето става най-младият концерт майстор на оркестъра на кралската опера в Лондон. Той познава добре и новият крал на Великобритания.

"Патронът на операта е принц Чарлз, свирил съм 2-3 пъти за кралица Елизабет. Тя не си падаше много по музиката, повечехаресваше конните състезания. Слагаше си телевизор в ложата, за да ги гледа. Когато се запознах с нея имахме нужда от пари за операта и тя подходи много добре. Свирил съм с Чарлз, вечеряли сме заедно", разказа той.

По думите му съпругата му Камила също харесва много музиката. "Сега кралят ще бъде много по-зает. Мисля, че е чакал дълго и трябва да се е научил как да бъде добър крал. Той е много готин човек, много добре осведомен. Може би не е така харизматичен като майка си и сина си, но има хубави качества", смята Василев.  

Василев в момента е в Испания, готвейки се за нови концерти. "Заради газовата криза ни остава да свирим на свещи, но ще го направим. Музиката съхранява хората", смята той.

Повече вижте във видеото.

Ред на наследяване на британската корона, след като Чарлз става крал

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.