Страната въведе едни от най-строгите ограничения в света след началото на пандемията

От следващия месец Австралия ще прекрати прилагането на задължителната изолация на заразените с коронавирус, съобщи правителството. В момента всеки, който даде положителен резултат, трябва да се изолира за пет дни, но това ще приключи от 14 октомври.

Наричана "Крепостта Австралия", страната въведе едни от най-строгите ограничения в света след началото на пандемията. Задължителната карантина за заразените беше едно от малкото останали ограничения.

Бустерите срещу COVID у нас – вече само от адаптирани ваксини

Главният лекар на Австралия - професор Пол Кели, заяви, че решението "по никакъв начин не означава, че пандемията е приключила".

По последни данни на правителството Австралия продължава да регистрира около 5500 случая всеки ден, въпреки високия процент ваксинирани.

"Почти сигурно ще бъдем свидетели на пикове в бъдеще, както стана по-рано през тази година. В момента обаче имаме много ниски нива както на новозаразените, така и на хоспитализациите, приемите в интензивните отделения и разпространението сред възрастните хора", каза проф. Кели.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС