Вижте как се приготвят

Салатата като ястие датира още от римско време. Тогава празненствата са траели по три дни, а масите са били отрупани, но основно със зеленчуци. През годините салатите са се видоизменили. Първоначално те са съдържали основно листни зеленчуци, по-късно през XVIII век хората започнали да добавят кореноплодни, а през XIX век – яйца. Месото, рибата и други добавки са прибавени едва през XX  век.

В кухнята на „На кафе“: Интересни рецепти за любителите на авокадото (ВИДЕО)

Шеф Светла показа в ефира на „На кафе” как да приготвим няколко различни вида салати. Първата рецепта е за печена салата с круши и халуми. За нея са нужни още червен лук, тиквени семки, оцет и мед. Втората салата съдържа тиквички, червено цвекло, ядки, фета сирене и сметана. Третата салата е с мариновани репички. За приготвянето й ще ни трябват още пушена сьомга, орехи, крема сирене и подправки за марината.

Как да приготвите рецептите гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова