Това заяви председателят на ДПС на първото заседание на парламента

През последните 12 години единствено ДПС беше истинска опозиция на ГЕРБ. Ние не искаме да сме с ГЕРБ, не искаме да сме с управлявалите през последната година и половина. Последните окрадоха парите на всички ни, завещаха ни по 15 млрд. дълг на всяка година, нечувано в историята на България. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на 48-ото Народно събрание.

„Намираме се пред нов разломен исторически момент. Ако днес не бъдем достатъчно отговорни, утре може да е късно. Пътят е ясен - да седнем на масата за преговорите. Призоваваме за това най-отговорно и категорично”, добави той.

Според него уроците не са научени и това се е видяло за пореден път. „Основната част от политиците не успяха да обяснят на хората какви политики им предлагат. Липса на диалог в обществото и институциите е сигурно условие за криза и разпад”, каза още той. И изтъкна, че са готови на диалог в името на гражданите. „Доказали сме, че можем да мислим дългосрочно”, увери Карадайъ.

„Ако политиците и партиите не си дадем сметка за опасностите пред страната ни и не направим необходимото да има диалог, рискуваме бъдещето на държавата. Отговорността ни трябва да е на ниво, за да се справим заедно. Правителство с ясна програма и срокове, с подкрепата на всички отговорни партии е път към успеха. Да седнем на масата на преговорите”, апелира председателят на Движението.  

Карадайъ предупреди, че задаващата се зима се очертава гладна, студена и тъмна. Затова настоя да се положат всички усилия, за да се състави редовен кабинет с ясни приоритети, задачи и план за действие. „Без реваншизъм, без омраза и без противопоставяне и разделение”, каза още той и уточни, че ДПС е готова на диалог с всички.

Радев пък трябвало да изпълни функцията си на обединител на нацията, да проведе консултации, като търси възможности за формиране на парламентарно мнозинство, годно да излъчи стабилно правителство.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.