Това заяви служебният министър-председател

Безпрецедентната ситуация в парламента стана повод за коментар и в Министерския съвет, където служебното правителство остава на пост, докато не бъде излъчено ново редовно такова. 

Служебният премиер Гълъб Донев посочи, че вече са внесени редица законопроекти в НС. Един от тях е за закупуването на още 8 изтребители Ф-16 за военновъздушните сили. за да се случи това обаче, първо трябва да се избере председател. 

“Служебното правителство заслужено си спечели оценка на правителство на действието. За мен е важно, че за крайно време успяхме да извадим държавата от режима на пауза. Служебното правителство не си позволи да губи дори секунда, пропиляното време изяжда от времето ни като общество, хората искат да живеят в добра държава. Вотът на избирателите “не подкрепям никого” показаха, че тези които не подкрепят никого почти бяха на косъм да прехвърлят 4%. Призивът ми е за работа и отговорност към бг гражданите, които не са представени в парламента”, каза Донев.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.