Депутатът каза, че според него и колегите му трябва да има публичен процес между партиите

В кулоарите на парламента доц. Антон Тонев от "Продължаваме Промяната" каза, че в тази безпрецедентна за българското Народно събрание ситуация те са предложили номинацията на Никола Минчев за председател на НС. Но след като не е получил нужната подкрепа и за да не бъдат спирани останалите процедури, са я оттеглили. Те предлагат нов процес на разговори, който да бъде публичен. Оттеглянето на кандидатурата от страна на ГЕРБ може да последва нови предложения в залата.

„Процесът върви към намиране на консенсусна фигура, тъй като това е единствената възможност този парламент да заработи, а ние много държим на това.”, добави той.

ПП канят партиите на публични консултации

На въпроса дали биха подкрепили кандидатурата на БСП или нова кандидатура на ГЕРБ, Тонев отговори, че предстоят обсъждания.

Христо Гаджев, ГЕРБ: Обмисляме да оттеглим нашата кандидатура за председател на НС

„Опитваме се да бъдем конструктивни и да намерим работещо решение, заедно с нашите политически партньори и опоненти”, добави той.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петрова