След като не може в една личност да се събере доверието, то да се разпредели упражняването на властта, смята той

Не е предмет на консенсус образуване на мнозинство около нов вариант. Ние предложихме различни версии на ротационно председателство на НС, но това не беше прието. Това каза след края на Председателския съвет лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

По думите му ще се изслушат правилата и ако по тях има предложения, ще се изговорят публично.  "След като не може в една личност да се събере доверието в толкова разпарчетосан парламент, то да се разпредели упражняването на властта. Това не се възприе като база за консенсус. Затова влизаме в зала и всеки прави номинации отначало. Не е обсъждано ново удължаване на пленарното заседание", заяви още той.

За втори ден депутатите не могат да изберат председател на НС. Кандидатурите си вече оттеглиха ПП и ГЕРБ, така единствени кандидати за поста останаха Петър Петров от "Възраждане", Йордан Цонев от ДПС и Кристиян Вигенин от БСП.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова