Той пропаднал в нея на път за вкъщи

Мъж оцеля по чудо, при падане в тръба за отводняване в Пловдив и прекара цяла нощ в нея.

Наложи се аварийни екипи да го вадят, след като случайно преминаваща жена чула виковете му за помощ. 

46-годишният мъж се прибирал към дома си снощи. Близо до стадиона в Коматево за по-напряко минал през импровизиран паркинг и изведнъж пропаднал в отводнителна тръба. Съпругата и синът му разбрали тази сутрин, когато от болницата им се обадили, за да го приберат, разказва пред NOVA съпругата му.

"Според мен не е добре, защото левият крак и лявата ръка не си ги движи. Премръзнал е. много му е студено, неадекватен е. не може да обясни, няма обяснение как е попаднал там. Спи му се", заяви Атанаска Маданска.

Отводнителната тръба е с диаметър около 40 сантиметра, а върху отвора й е имало автомобилни гуми.

Катастрофа с бус, превозващ деца, затвори Прохода на Републиката (СНИМКИ)

"Открила го е някаква жена, т.е. кучето на жената по-точно. То е лаело, че има нещо в тази дупка и тя го вижда. Сигнализира на полиция и Бърза помощ", разказва Атанаска.

Акцията по спасяването на мъжа е продължила около 2 часа и половина. Освен пожарникари и екип на Спешна помощ, на място са пристигнали и служители на ВиК.

За да бъде изваден мъжът, който буквално се е заклещил в тръбата, е трябвало да бъде разкопано пространството около нея с багер. За багериста, притекъл се на помощ, все още остава загадка как мъжът е прекарал цялата нощ, заклещен в тръбата.

"На мен ми е много интересно как е влязъл този човек там. Това без чужда помощ не знам дали може да влезе", каза Венелин Галев.

"Благодарение на съседа с багера, успя да разкопае част от пръста и това даде възможност тръбата да я разглобим и да стигнем до човека", посочи старши инспектор Веселин Брадистилов от РДПБЗН-Пловдив.

Семейството на пострадалия заяви, че ще съди виновните. Общината е собственик на отводнителните шахти, но те се стопанисват от ВиК дружеството. От там все още нямат обяснение защо тръбата не е била свързана с близката отводнителна шахта и защо е оставена необезопасена.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.