В първия ден от коледния пост, шеф Александър приготвя постни рецепти

Започват коледните пости и в тази връзка шеф Александър представя рецепти с една от най-древните християнски храни, а именно лимецът. Твърди се, че именно той е последната храна на Христос. Има данни, че фараоните са използвали точно този вид пшеница. Напоследък лимецът стана доста популярен заместител.

Във вторник готвачът показа как да си направим хлебче с брашно от лимец, което няма нужда от втасване и става изключително меко. Също такадемонстрира и как да приготвим веган ризото с гъби и сос от праз и кокосово мляко.

Подробности за рецептите и тяхното приготвяне – гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова