Вижте какво е менюто на британския монарх

Британският монарх обича да закусва с плодове и пие определен вид чай, съобщи диетологът му Сигне Суанфелд пред Daily Express. Експертът разказа, че Чарлз III закусва късно и храната му се състои от домашен хляб, ленено семе, пресни плодове и плодов сок. "Късната закуска е напълно нормална. Не менюто е от значение, а какво и колко точно яде човек", казва диетологът.

Крал Чарлз Трети - от детството до днес (ГАЛЕРИЯ)

Сутрин монархът винаги пие любимия си чай "Дарджилинг" от Индия и Хималаите, като добавя към него мляко и мед.

Според Суанфелд домашният хляб обикновено е богат на хранителни вещества, фибри и семена, съдържащи протеини. Пресните плодове и сокове помагат на Чарлз III да си набави необходимото количество фибри, витамини и минерали.

КРАЛ ЧАРЛЗ ТРЕТИ: Дългият път към короната (ВИДЕО+СНИМКИ)

През целия ден синът на Елизабет II консумира храни, богати на протеини и фибри. Според експерта това позволява на 73-годишния монарх да поддържа отлична форма. Заради късната закуска монаркът обикновено не обядва, предпочитайки по-ранна вечеря.

Суанфелд твърди, че Чарлз III не ядял месо или риба два дни в седмицата и се отказвал от млечните продукти веднъж седмично. Специалистът определи този подход като "добра стратегия", тъй като той увеличава количеството на приеманите здравословни фибри и намалява въглехидратите в организма.

Спомени от посещенията на Чарлз III в България

Любимото място за почивка на крал Чарлз III (ВИДЕО)

Чарлз III: Новият крал е откровен, сдържан и недолюбван на Острова

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС