Частичното бедствено положение приключи в неделя, но проблемите с водата продължават да се сипят

Продължава спешната среща на министъра на регионалното развитие Иван Шишков с всички заинтересовани страни за решаване на проблема с водата в Омуртаг. В почивните дни гражданите протестираха за пореден път заради липсата на вода от години и още по-сериозния воден режим в последния месец.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков обясни: 

"Там е изграден довеждащ водопровод, който не може да бъде пуснат в експлоатация. Има, очевидно, проблеми, най-вероятно още от самото задание - самият проект и самото изпълнение. Ще търсим най-бързия начин, да може този изграден довеждащ водопровод да бъде въведен в експлоатация, така че да може да осигурим вода на град Омуртаг."

Частичното бедствено положение в Омуртаг приключи в неделя, но проблемите с водата продължават да се сипят. В началото на ноември бяха отпуснати 1 320 000 лева, с които до края на годината да бъде подновена част от водопроводната мрежа, но те ще стигнат само за 1/4 от тръбите в града. Очаква се намесата на държавата, защото сред решенията е допълнителен водоизточник, който да бъде включен към сегашния. 

Протестът на жители на Омуртаг на главния път София – Варна продължава

Предстои обследване на всички възможности за довеждане на вода до Омуртаг. Експертите отиват в града в четвъртък тази седмица.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР