Това съобщи на редовен брифинг говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер

Администрацията на САЩ се застъпва за забрана на използването на държавните знамена и химни на Русия и Беларус по време на международни спортове и смята, че спортистите от тези страни трябва да бъдат допуснати в неутрален статут.

Това съобщи на редовен брифинг говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя беше помолена да изложи позицията на САЩ относно допускането на спортисти от Русия и Беларус до Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж.

„В случаите, когато спортни организации и организатори на събития, като Международния олимпийски комитет, решат да позволят на спортисти от Русия и Беларус да участват в спортни събития, трябва да е абсолютно ясно, че те не действат като представители на руската или беларуската държава. Използването на официални държавни знамена, гербове и химни на Русия и Беларус също трябва да бъде забранено. Ние се придържаме точно към такава позиция", отговори говорителката, цитирана от местни и чужди медии. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС