Това става ясно от решение на Върховния касационен съд

Бившият шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димитров беше окончателно оправдан по обвинение за източване на близо 4,5 милиона лева от дружеството. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд, пише DarikNews.bg.

След 12-годишен процес: Вальо Топлото - осъден за пране на пари (СНИМКИ)

Магистратите оставят в сила решение на Софийският градски съд, който оправда Валентин Димитров - Топлото за това, че в периода 2003-2006 г. е присвоил 4 424 800 лв от „Топлофикация”, докато е бил изпълнителен директор на дружеството. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, става още ясно от присъдата.

Вальо Топлото излезе от затвора

През август 2022 г. Софийският градски съд призна за виновен за пране на пари и за длъжностно присвояване на около 5 млн. лв. бившия директор на столичната „Топлофикация“ Валентин Димитров. Той бе осъден на седем години затвор и глоба от 20 000 лева. Наложена му бе парична гаранция от 3000 лева заради добросъвестното поведение на подсъдимия до този момент. Съдът потвърди и запорите на сметки на Димитров.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: DarikNews.bg