Двигателят на автомобила бил включен

19-годишно момче е намерено мъртво в кола с работещ двигател в село Друмево. 14-годишната му спътничка е в реанимацията на болницата в Шумен. Основната версия, по която се работи, е че тийнейджърите са се задушили от вредните газове на автомобила.

На местните хора им направило впечатление, че колата, в която са били младежите, е работила изключително дълго на празен ход в центъра на селото.

Пръв тийнейджърите забелязва продавачът в местния магазин. Секунди след това към колата отива и вуйчото на починалия младеж, който вижда племенника си и 14-годишната му спътничка неподвижни в купето.

„Видях, че лежат и двамата. Почуках на прозореца - никой не се обажда. Отворих вратите - миризма на газ”, обясни само пред NOVA вуйчото на починалия.

Снимка: Емил Дамянов, NOVA

14-годишното момиче е откарано в болница в Шумен в критично състояние. По-късно то е било стабилизирано от лекарите, а от полицията в града вече имат версия за случилото се.

„Основната версия, по която работим, е задушаване вследствие на изгорели газове, което е причинено от техническа неизправност на автомобила”, каза ком. Веселин Захариев от ОДМВР-Шумен.

Разследването по случая продължава: „На място е извършен оглед, както и множество процесуално-следствени действия. В това число - разпити на свидетели. Назначени са и експертизи”, добави Захариев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.