Решението е взето от кмета на града

След вълната от бомбени заплахи, която заля страната - неочаквана ваканция в Пловдив! Днес денят е неучебен за всички ученици в града. Това ще позволи и подготовката на изборните секции в училищата да започне по-рано. 

За да се избегне допълнително напрежение и суматоха сред учениците и родителите след вчерашните заплашителни съобщения, изпратени до всички училища в града, кметът на Пловдив реши със своя заповед да обяви днешния ден за неучебен.

“Причините за това решение са свързани с нашата загриженост за това учениците да не бъдат в една неясна ситуация, директорите да не се налага в днешния ден да прекъсват учебния процес и отново да връщат децата в училище. И може би с една сигурност за родителите”, каза Ангелина Топчева, главен секретар на Община Пловдив.

Хванаха ученици, подали сигнали за бомби в училища в Сливен и Нова Загора

Неучебният ден създаде проблеми за работещите родители.

Затварянето на учебните заведения няма да попречи на подготовката и организацията за изборния ден. Книжата и машините за гласуване ще бъдат доставен в училищните секции по график, увериха от общината.

На територията на община Пловдив има 77 училища- държавни и общински. В 73 от тях ще има избирателни секции. “Не мисля, че затварянето на училищата ще затрудни процеса, даже в плюс ще бъде, тъй като материалите ще могат да бъдат раздадени на секционните комисии своевременно, охраната на сградите ще може да бъде налична също своевременно”, каза още Топчева. 

Утре по обяд училищата отново ще отворят, за да се окомплектоват секциите с изборните списъци, бюлетините и машините за гласуване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.