"ГЕРБ носи отговорността за правителство", обяви Слави Василев

„Лидерът на ГЕРБ (Бойко Борисов) има способността да излиза сух от водата. Тяхната партия е първа, от него ще трябва да дойдат движенията, които съвсем ще ни отклонят или ще ни вкарат в ситуация, в която може да има правителство”. Това обяви политологът Слави Василев в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

За Кристиян Шкварек няма сигурност, дали изявленията, че ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет с ГЕРБ. „Нямаме яснота, че са се събрали на сбирка ПП и ДБ и са решили да не подкрепят кабинет с ГЕРБ. Имаше мнение в ДБ да заемат позиция за съставяне на кабинет, не директно с ГЕРБ, а опаковано като експертно правителство. Вчерашната опозиция изолира ПП”, заяви той.

Според Василев отлюспването е възможно. „Ако си говорите с депутатите, които съжителстваха в предишния парламент. Нетърпимостта на ДБ към ПП е абсолютен факт, те не се понасят. Те се явиха заедно на тези избори, за да продадат нератива  „свестните и добрите”. Но не успяха да спечелят първо политическо място. Пряк път към властта за ДБ не е да седят в един отбор с ПП”, обясни той.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.